Sociale Web

Gezonde Voeding

De actieve voedingsdriehoek geeft een beeld van wat je per dag zou moeten eten en in welke hoeveelheid om gezond te eten.

De actieve voedingsdriehoek is gebaseerd op drie principes:

1. Evenwichtige voeding

Voor een evenwichtige voeding moet u dagelijks uit elke groep een voedingsmiddel eten. Hierbij moet u wel rekening houden met de grootte van de vakken: hoe groter het vak is waarin het voedingsmiddel zich bevindt, hoe meer hiervan gegeten moet worden.

Lombardia Antwerpen

2. Variatie

Afwisseling tussen voedingsmiddelen binnen eenzelfde groep is belangrijk. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om vanuit de fruitgroep enkel appels te eten.

3. Gematigdheid

Respecteer de aanbevolen hoeveelheden binnen de verschillende groepen. Voor vlees is bijvoorbeeld 100 g per dag voldoende.

8 groepen voedingsstoffen

De voedingsdriehoek verdeelt de voedingsmiddelen onder in 8 groepen op basis van de geleverde voedingsstoffen. Voedingsmiddelen (bv kaas en melk) die voornamelijk dezelfde voedingsstof (bv eiwit, calcium) leveren behoren tot eenzelfde groep. Elk voedingsmiddel op zich levert een aantal voedingstoffen maar één enkel voedingsmiddel levert echter nooit alle vereiste voedingstoffen.

voedingsdriehoek

Lees verder...